Hornan tila – Hornan vapaa possu ja muna

Ensin tuli vapaat ja onnelliset possut..

Kasvatamme vapaita ja onnellisia possuja sekä kanoja perinteisellä maatilallamme Huittisten Vampulassa Loimijoen kulttuurimaisemassa. Tilalla on viljelty maata ja kasvatettu tuotantoeläimiä jo satoja vuosia. Aiemmilla vuosikymmenillä sikatilalla keskityttiin vahvasti sikojen tehokkaaseen kasvattamiseen.

Vuonna 2015 teimme päätöksen, että haluamme kasvattaa eettisesti kestävämpää sianlihaa tiedostaville kuluttajille. Annamme possuillemme tilaa ja vapautta elää heille lajityypillisesti. Possumme voivat ulkoilla halutessaan, tonkia maata ja helteellä ottaa mutakylpyjä. Possut voivat myös loikoilla suojassa katoksen alla tai sisätiloissa lämmitetyssä sikalassa. Possujemme vapaata elämää voit seurata Facebook – sivuillamme, jaamme paljon videoita possujemme onnellisesta elämästä. Ruokimme possut soijattomalla, GMO-vapaalla ja kalajauhottomalla rehulla sekä paikallisella ohralla.

Ensimmäiset vuodet uudella toimialalla possut teurastettiin ja leikattiin pienissä yhteistyökumppanien laitoksissa. Silloin leikattu ja pakattu tuore sianliha toimitettiin meille suoraan kuluttajille myytäväksi. Suurin osa lihasta myytiin suoraan kuluttajille REKO-lähiruokaverkoston kautta, myyntialueemme olivat pääkaupunkiseutu, Turun, Tampereen ja Satakunnan alueet. Varsinkin vapaan possun joulukinkut ovat aina olleet todella suosittuja, kinkut myydään vuosittain loppuun.

Vapaan ja onnellisen possun lihaa aina jouluksi!

Tällä hetkellä possuja kasvatetaan pieni määrä joulusesonkiin. Possut teurastetaan ja leikataan paikallisten yrittäjien toimesta ennen joulua ja marras-/joulukuussa myydään lihat joulupöytiin REKO-lähiruokarenkaiden kautta (pääasiassa Tampereen seudulle, Turkuun, Poriin, Hämeenlinnan seudulle ja Uudellemaalle). Kinkun jouluksi voi varata verkkosivuillamme sijaitsevasta verkkokaupasta (Täältä voit varata eettisen joulukinkun)

Keväällä 2017 otimme myös vapaita kanoja!

Possuista ja niiden lihan menekistä innostuneena, otimme tilalle myös munintakanoja tuottamaan eettisempia kananmunia tiedostaville asiakkaillemme. Meidän vapailla kanoilla on tilaa melkein 3-kertaa enemmän verrattuna ns. normaaliin vapaan kanan tuotantoon. Kanamme ruokitaan soijattomalla, GMO-vapaalla ja kalajauhottomalla rehulla sekä paikallisella viljalla.

Kanat tuottavat munia ja niitä myydään Reko-lähiruokaringeissä ympäri Etelä-Suomen. Toki niitä saa ostaa myös suoraan tilalta (tilamyymälä auki 24/7).

Lehtijuttuja Hornan vapaasta possusta

Tomi Horna vaihtoi suursikalan vapaisiin possuihin ja kanoihin Satakunnan kansa, vain tilaajille

Hornan vapaat possut Maatilan Pellervossa

Hornan tila muutti tuotantosuuntaa, siat kasvavat vapaina Maaseudun Tulevaisuudessa

Sikafarmari Horna Aamulehdessä

Vapaata siankasvatusta ja porsitusta Satakunnan kansassa

Joulupöytään vapaan possun joulukinkku Hornan tilalta, Länsi-Suomi