Hornan tila – Hornan vapaa possu ja muna

Ensin tuli vapaat ja onnelliset possut..

Kasvatamme vapaita ja onnellisia possuja sekä kanoja perinteisellä maatilallamme Huittisten Vampulassa Loimijoen kulttuurimaisemassa. Tilalla on viljelty maata ja kasvatettu tuotantoeläimiä jo satoja vuosia. Aiemmilla vuosikymmenillä sikatilalla keskityttiin vahvasti sikojen tehokkaaseen kasvattamiseen.

Vuonna 2015 teimme päätöksen, että haluamme kasvattaa eettisesti kestävämpää sianlihaa tiedostaville kuluttajille. Annamme sioillemme, possuillemme tilaa ja vapautta elää heille lajityypillisesti. Possumme voivat ulkoilla halutessaan, tonkia maata ja helteellä ottaa mutakylpyjä. Possut voivat myös loikoilla suojassa katoksen alla tai sisätiloissa lämmitetyssä sikalassa. Possujemme vapaata elämää voit seurata Facebook – sivuillamme, jaamme paljon videoita possujemme onnellisesta elämästä. Ruokimme possut GMO-vapaalla ja kalajauhottomalla rehulla sekä paikallisella ohralla.

Ensimmäiset vuodet uudella toimialalla possut teurastettiin ja leikattiin pienissä yhteistyökumppanien laitoksissa. Silloin leikattu ja pakattu tuore sianliha toimitettiin meille suoraan kuluttajille myytäväksi. Suurin osa lihasta myytiin suoraan kuluttajille REKO-lähiruokaverkoston kautta, myyntialueemme olivat pääkaupunkiseutu, Turun, Tampereen ja Satakunnan alueet. Varsinkin vapaan possun joulukinkut olivat todella suosittuja, kinkut myytiin vuosittain loppuun.

Yhteistyö Veljekset Mattila / Mattila Brosin kanssa tuo vapaan possunlihan jalostettuna vähittäiskauppaan

Nyt (3/2018) possut teurastetaan Vallan Maukas Oy:n teurastamossa Vehmaalla ja tuotteet jatkojalostetaan Veljekset Mattila Oy:n palvaamossa Ylöjärvellä. Jatkojalosteita on myynnissä hyvinvarustelluissa S-ryhmän ruokakaupoissa. Lisätietoja Veljekset Mattilan vapaan possun tuoteperheeestä.

Mattila Brosin Vapaan possun tuotteet

Keväällä 2017 otimme myös vapaita kanoja!

Meidän vapailla kanoilla on tilaa melkein 3-kertaa enemmän verrattuna ns. normaaliin vapaan kanan tuotantoon. Kanamme ruokitaan myös GMO-vapaalla ja kalajauhottomalla rehulla sekä paikallisella viljalla. Kanat tuottavat munia ja niitä myydään Reko-lähiruokaringeissä ja myös suoraan tilalta.

Lehtijuttuja Hornan vapaasta possusta

Hornan vapaat possut Maatilan Pellervossa

Hornan tila muutti tuotantosuuntaa, siat kasvavat vapaina Maaseudun Tulevaisuudessa

Sikafarmari Horna Aamulehdessä

Vapaata siankasvatusta ja porsitusta Satakunnan kansassa

Joulupöytään vapaan possun joulukinkku Hornan tilalta, Länsi-Suomi