Reseptit

HORNAN VAPAAN POSSUN KYLKI AASIALAISITTAIN

1 kg Hornan vapaan possun kylkeä

Liemi:

2 dl soijaa
1 tlk coca-colaa
1 l vettä
1 dl riisiviinietikkaa
2 dl ruokosokeria
pala inkivääriä
2 chiliä viipaloituna
1 pnt korianteria

Yhdistä liemen ainekset ja kiehauta liemi.

Viillä kyljen rasvaan ristiviillot lihaan asti. Suolaa ja pippuroi kauttaaltaan. Laita kylki uunivuokaan ja valuta kuuma liemi sen päälle. Kypsennä 100 asteisessa uunissa n. 3 tuntia. Jäähdytä kylki liemessään. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä noin puoleen niin, että se muuttuu siirappimaiseksi.

Leikkaa kyljestä 2 cm:n siivuja ja grillaa molemmin puolin minuutti kerrallaan ja valele siirapilla paiston aikana. Kääntele useamman kerran.

HORNAN VAPAAN POSSUN ULKOFILEE

Pala Hornan Vapaan possun ulkofileetä

Suolaa
Mustapippuria
3 oksaa rosmariinia
½ valkosipuli kuorineen
Voita
Öljyä
1 paistopussi
½ dl ruokosokeria tai fariinisokeria
½ dl vettä

Ota filee huoneenlämpöön tuntia ennen käsittelyä. Puhdista ulkofilee kalvoista ja paksuista rasvoista. Vähän rasvaa saa jäädä. Suolaa ja pippuroi kauttaaltaan.

Murskaa valkosipuli kuorineen. Laita paistinpannuun tai kasariin voita ja öljyä. Anna voin sulaa kunnolla. Laita filee kokonaisena pannuun ja lisää sekaan rosmariini ja valkosipuli.

Paista fileeseen hyvä paistopinta joka puolelle ja valele sitä paistorasvalla aina välillä.

Kun jokainen pinta on saanut väriä, nosta filee paistopussiin. Lisää pannulle ruokosokeri ja vesi. Kiehauta ja lisää kaikki pannulla oleva neste paistopussiin lihan joukkoon.

Laita pussi uunipellille ja kypsennä 120 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 54 astetta.

Anna lihan vetäytyä paistopussissaan 20-30 minuuttia ennen tarjoilua.